Un sisme de magnitud 7,1 en l'escala oberta de Richter ha sacsejat avui fortament la capital mexicana i ha causat escenes de pànic just quan es compleixen 32 anys del poderós terratrèmol que va provocar milers de morts a Ciutat de Mèxic.

El Servei Sismològic Nacional (SSN) ha indicat a través de Twitter que el moviment tel·lúric ha estat de magnitud 7,1 en fer una actualització del seu primer informe, en el qual ha fixat la magnitud en 6,8.

L'epicentre del sisme, registrat a les 13.14 hores locals (18.14 GMT), s'ha localitzat a 12 quilòmetres al sud-est de Axochiapan, al central estat de Morelos, a una profunditat de 57 quilòmetres.

El tremolor ha generat nombroses escenes de pànic a la capital del país només dues hores després que la ciutadania sortís als carrers de tot el país en un simulacre commemoratiu del terratrèmol de 1985, així com talls en el subministrament de l'electricitat i del servei de telefonia.

Aquesta vegada el sisme s'ha sentit amb més força que el registrat el 7 de setembre, de magnitud de 8,2 en l'escala de Richter, atès que l'epicentre va ser més proper.

El sisme del 7 de setembre, el més poderós des de 1932 a Mèxic, va deixar 98 morts al sud del país; 78 a Oaxaca, 16 a Chiapas i 4 a Tabasco.