28 de setembre de 2017
28.09.2017

Confirmen 154 intoxicats per tonyina adulterada el 2017

Els peixos tenien altes concentracions d'histamina per les males condicions de conservació

28.09.2017 | 00:40

El ministeri de Sanitat va confirmar la intoxicació aquest any de 154 persones a Espanya i a altres països europeus per consumir tonyina espanyola en males condicions i que almenys 105 casos estan relacionats amb productes de la marca Almeria Garciden. L'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (Aecosan) va informar que durant el 2017 ha gestionat 15 alertes per presència d'altes concentracions d'histamina a la tonyina.

Les altes concentracions d'histamina a la tonyina, i a altres peixos com el verat, té lloc per les males condicions de conservació dels peixos, i produeixen una intoxicació alimentària que generalment no és greu. La Comissió Europea va enviar una carta a Espanya el 14 de setembre mostrant la seva «preocupació» i requerint informació sobre les actuacions realitzades per fer front i aturar les males pràctiques en la manipulació de la tonyina. L'ús fraudulent de substàncies vegetals que acoloreixen la tonyina perquè sembli més fresca està relacionat també amb la presència d'histamina.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook