11 de gener de 2018
11.01.2018

Felip VI participarà per primer cop en el Fòrum de Davos el 24 de gener

També assistiran a la cimera de la localitat suïssa Donald Trump, Emmanuel Macron i Mauricio Macri

10.01.2018 | 23:59

El rei Felip VI participarà el proper 24 de gener al Fòrum Econòmic Mundial que se celebra a la localitat suïssa de Davos entre els dies 22 i 26 d'aquest mes. A aquest fòrum anual assistiran uns 350 responsables mundials, entre ells 60 caps d'Estat i de Govern, que aquest any es reuniran sota el lema «Crea un futur compartit en un món fracturat».

Entre d'altres, està anunciada l'assistència del president dels Estats Units, Donald Trump, que es convertirà en el primer mandatari dels EUA que acudeix a aquesta cita en 18 anys, així com del francès Emmanuel Macron i l'argentí Mauricio Macri. A la cita assistiran també els presidents de les principals empreses del món i al voltant d'un miler de líders socials, acadèmics i dels mitjans de comunicació.

Serà la primera vegada que el Rei vagi a Davos, encara que el maig passat ja va assistir a la reunió del Fòrum Econòmic Mundial sobre el Pròxim Orient i el nord d'Àfrica que se celebra a Jordània, una cita a la qual també va acudir Joan Carles I el 201 . Així, aquesta serà també l'ocasió en què Espanya comptarà amb la representació institucional més alta en aquesta reunió.

Durant els governs de Mariano Rajoy l'enviat habitual ha estat el ministre d'Economia, Luis de Guindos -excepte el 2014, quan va anar-hi José Manuel Soria-. Rajoy no ha acudit mai a aquest fòrum, mentre el seu antecessor, el socialista José Luis Rodríguez Zapatero, sí que ho va fer el 2010, en plena crisi.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook