19 de febrer de 2018
19.02.2018

Protesta a Palma contra el requisit del català per als metges a Balears

Unes 2.500 persones es manifesten «en contra de les imposicions lingüístiques a la sanitat» de les Illes · Ciutadans assegura que la presidenta balear «s'ha equivocat» i li reclama que rectifiqui

19.02.2018 | 11:24
Els manifestants van corejar consignes com «Som balears, no catalans».

Unes 2.500 persones es van manifestar a Palma en contra del requisit del català a l'IbSalut, una protesta convocada pel moviment ciutadà Mos movem amb la intenció de «conscienciar la gent del problema». Així ho va explicar la portaveu de Mos movem, Úrsula Mascaró, qui va assegurar que «no volem imposicions lingüístiques a la sanitat ni enlloc». A la manifestació van assistir, entre altres, el president del PP de Balears, Biel Company; el portaveu i diputat de Ciutadans (Cs) Balears, Xavier Pericay; el president d'Actua Balears, Jorge Campos; i l'expresident de Balears i senador del PP José Ramón Bauzá; que havien anunciar durant la setmana la seva participació en la protesta.

Campos va assegurar que «la llengua mai ha de ser un requisit excloent com està passant» i que és una «bogeria» que avui dia Balears estigui «perdent grans sanitaris per culpa de la imposició del català». «No és la nostra llengua», va afegir.

«La solució està a reivindicar la llibertat lingüística. Els governs nacionalistes mai retrocedeixen, potser canvien els terminis, però estic convençut que seguiran imposant el català a la sanitat», va afegir.

Per la seva banda, Pericay va assegurar que «la presidenta Armengol s'ha equivocat» i li va demanar que «faci el favor de rectificar i que no segueixi amb aquesta política».

Els manifestants van iniciar el recorregut a la plaça d'Espanya i van avançar fins a arribar davant del Consolat de Mar, lloc en el qual diversos representants de Mos movem van llegir el manifest, corejant lemes com «Armengol dimissió»; «Som balears, no catalans» o «mèrit si, requisit no».

Així mateix, Mascaró va ser la primera a dirigir-se als assistents i, especialment, a la presidenta del Govern balear, a qui va demanar que «s'ocupi més de les Illes i deixi les altres comunitats autònomes que s'encarreguin dels seus problemes».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit