Segueix-nos a les xarxes socials:

El bisbe auxiliar de València, imputat per corrupció per la visita del Papa

El jutge investiga si diverses adjudicacions per part de la fundació que va organitzar el viatge del Pontífex al juliol de l'any 2016

El bisbe auxiliar de València, imputat per corrupció per la visita del Papaeuropa press

El Jutjat d'Instrucció número 5 de València, que investiga des de 2016 les irregularitats en les contractacions de la Fundación V Encuentro Mundial de las Familias per a la visita del Papa a la ciutat, cridarà a declarar en qualitat d'investigats l'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps; el bisbe auxiliar de València, Esteban Escudero -també president de la fundació-, i vuit persones més.

Al costat de Camps i Escudero també hauran de declarar en la mateixa condició l'exvicepresident Víctor Campos; l'expresident de les Corts Juan Cotino; el representant legal i la secretària general de la fundació, Francisco Javier Jiménez i Henar Moliner; i dos membres del patronat: el secretari de l'Arquebisbat, Antonio Ramón Corbí, i Enrique Pérez Boada.

La causa, oberta al juliol de 2016 per delictes de prevaricació, malversació i falsedat, té el seu origen en la peça separada del cas Gürtel remesa a València pel Jutjat Central d'Instrucció número 5 de l'Audiència Nacional en què s'investiguen suposades irregularitats en les adjudicacions per part de la fundació que va organitzar la visita del papa Benet XVI a València al juliol de 2006. S'investiga si aquestes adjudicacions es van realitzar sense respectar les normes generals de contractació, sense concurs ni concurrència pública.

A aquestes diligències es va unir una peça separada del cas Vaersa que s'investigava al jutjat d'instrucció número 15, de manera que també seran cridats a declarar com a investigats dos exdirectors de l'empresa Vaersa, Enrique Simón i Felipe Espinosa Bolaños.

S'han requerit informes pericials a diversos organismes i documentació a empreses i administracions. El Jutjat ha donat trasllat de la denúncia de la Fiscalia a les deu persones la declaració de les quals ha sol·licitat el ministeri públic.

Prem per veure més contingut per a tu