12 de maig de 2018
12.05.2018

Una assessora de Trump es burla del greu estat de salut de McCain

Kelly Sadler assegura en una reunió a la Casa Blanca que «no importa» que el senador republicà s'oposi a la candidata del multimilionari per presidir la CIA perquè «es morirà de totes formes»

12.05.2018 | 06:52
Kelly Sadler, en una foto d´arxiu.

L'assessora de la Casa Blanca Kelly Sadler es va burlar dels problemes de salut del senador republicà John McCain, que ha estat diagnosticat amb càncer cerebral, en assenyalar que la seva oposició al nomenament de la candidata del president, Donald Trump, per dirigir la CIA «no importa» perquè «es morirà de totes formes». Els comentaris de Sadler es van produir durant una reunió a la qual van assistir desenes de membres del personal de la Casa Blanca. La dona de McCain, Cindy, va respondre al seu compte de Twitter a les paraules de l'assessora: «Deixa'm recordar-te que el meu marit té família, 7 fills i 5 nets».

El senador, de 81 anys, va anunciar dijous que no votaria a favor de la confirmació de Gina Haspel, la candidata de Trump per dirigir la CIA, i va instar la resta de la cambra alta a sumar-se a ell en resposta al controvertit programa d'interrogatoris que Haspel havia introduït a l'agència.

McCain ha expressat en reiterades ocasions la seva oposició a Trump, al qual ha acusat de no estar a l'altura dels valors nord-americans. El senador va ser diagnosticat amb un agressiu càncer cerebral l'any passat i va estar rebent tractament al seu habitatge de l'estat d'Arizona durant uns mesos en què no va poder presentar-se al Senat.

«Respectem el servei del senador McCain a la nostra nació i tant ell com la seva família es troben en les nostres pregàries en aquest moment tan difícil», va assegurar la Casa Blanca en un comunicat.

Dimecres, McCain va publicar un document en el qual instava els seus companys a votar contra la confirmació de Haspel, que no hauria respost satisfactòriament a les preguntes de la Comissió d'Intel·ligència del Senat sobre un programa d'interrogatoris de la CIA per a presumptes terroristes després dels atemptats l'11-S.

Com a conseqüència del seu delicat estat de salut, McCain ja està preparant el seu funeral, al qual ha deixat ben clar que no vol que assisteixi l'actual president dels Estats Units. En aquest sentit, sí que ha demanat que els expresidents Barack Obama i George Bush pronunciïn unes paraules en el funeral.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades