El projecte de Pressupostos Generals de l'Estat de 2018 va superar el primer dia de votacions al Ple del Congrés gràcies al vot favorable de totes les forces que han acordat els comptes amb el Govern (PP, Ciutadans, PNB, UPN, Foro Asturias, Coalición Canaria i Nueva Canarias), que també es van unir per incorporar 41 esmenes. En aquesta primera jornada van sumar els 176 diputats que suposen la majoria absoluta de la Cambra, tot i que el PNB encara no garanteix el seu suport a les votacions d'avui, ja que segueix reclamant que acabi l'aplicació de l'article 155 a Catalunya.

A l'altra banda de l'hemicicle, PSOE, Units Podem, Esquerra Republicana, PDeCAT, Compromís i EH-Bildu van votar en contra en les votacions decisives, encara que entre les seves files es van registrar tres baixes (dues d'Units Podem i una del PSOE). Atès l'ajustat resultat, a les votacions no es podien produir errors ni absències, ja que el rebuig d'una sola secció pressupostària suposava acabar amb tot el projecte del Govern.

Amb les votacions celebrades ahir, el Ple del Congrés va resoldre les esmenes a tots els títols del projecte, la resta de disposicions de l'articulat i les seccions dedicades als ministeris d'Energia, Turisme i Agenda Digital; Hisenda i Funció Pública; Defensa i Foment. En total, el Ple va aprovar la incorporació de 41 esmenes pactades pel PP amb diferents grups de l'oposició, la majoria d'elles procedents de l'acord assolit amb Nueva Canarias, com el cas dels 120 milions d'euros d'augment de la partida dedicada a la lluita contra la violència de gènere.