La Fiscalia econòmica francesa ha obert una investigació per aclarir si el secretari general de l'Elisi, Alexis Kohler, va incórrer en algun delicte durant les seves etapes al Ministeri d'Economia i a l'Agència de Participacions de l'Estat (APE). El Ministeri Públic ha fet el pas després que l'associació Anticor presentés divendres passat una denúncia contra Kohler, mà dreta del president Emmanuel Macron, per tràfic d'influències, corrupció passiva i conflicte d'interessos, segons el diari Le Monde.

Aquesta denúncia pren com a base informacions en què es posen en dubte les relacions entre Kohler i l'armador MSC, un important client de les drassanes de Saint-Nazaire. La Fiscalia va explicar en una breu nota que vol verificar els «diversos articles de premsa» publicats sobre el tema.

L'Elisi, mentrestant, va prometre que Kohler demostrarà que no va incomplir la llei en cap moment i tallarà unes sospites que considera «totalment infundades». En aquest sentit, va argumentar que l'assessor «sempre» va informar de les seves relacions amb MSC.