Segueix-nos a les xarxes socials:

Gallardón nega haver cobrat comissions per la compra d'una empresa

L'expresident madrileny assegura que l'adquisició es va fer «amb el convenciment que era bona per als ciutadans»

L'expresident de la Comunitat de Madrid i exministre de Justícia Alberto Ruiz-Gallardón va defensar despres de la seva declaració com a investigat a l'Audiència Nacional, que l'adquisició de l'empresa colombiana Inassa per part del Canal de Isabel II l'any 2001 es va dur a terme «complint la legalitat» i va negar rotundament el cobrament de comissions il·lícites per aquesta operació.

Gallardón, citat a declarar en el cas Lezo pels delictes de prevaricació i malversació de cabals públics, va assegurar davant els periodistes que l'esperaven a la seva sortida que la compra es va fer «amb el millor i més absolut dels convenciments que era bona» per a l'empresa pública d'aigües i, per tant, per a la Comunitat de Madrid i els madrilenys.

Així, va insistir durant la prop d'hora i mitja que va durar l'interrogatori, que el temps ha demostrat que adquirir la societat de Barranquilla per 73 milions de dòlars va ser una bona decisió i que es va fer amb tots els informes dels tècnics del Canal a favor de l'operació.

El magistrat Manuel García Castellón el va imputar en la causa el passat mes d'abril a petició de la Fiscalia Anticorrupció, que considera que l'adquisició de la filial del Canal de Isabel II a Colòmbia va estar plena d'«irregularitats». No obstant això, en ser preguntat per si va cobrar comissions, l'exmandatari autonòmic va assegurar que «en absolut», i fins i tot es va mostrar ofès per la qüestió, segons van explicar fonts judicials.

Prem per veure més contingut per a tu