Daniel Ortega ha perdut la batalla internacional. L'Organització d'Estats Americans (OEA) va aprovar una resolució de condemna al règim de Daniel Ortega i l'exigència d'avançar les eleccions dos anys, al març del 2019. Amb 21 vots a favor, tres en contra i igual nombre d'abstencions i absents, el règim sandinista va rebre un dur toc d'atenció, però no hi haurà solució a curt termini.

Tot i la creixent pressió internacional i les evidències dels abusos, el líder nicaragüenc segueix atrinxerat en la seva posició de menysprear les sentències internacionals i negar davant del món la brutal repressió que protagonitzen els seus policies i paramilitars quan ja han transcorregut tres mesos des que van començar les manifestacions. I ha contraatacat presentant a l'OEA un vídeo amb imatges dantesques de policies morts, les seves proves per convèncer el món que són els contraris ,els assassins i els torturadors.

A diferència del que ha passat en les últimes setmanes, Nicaragua es va despertar ahir tranquil·la, després que el Govern recuperés de manera brutal el control de Masaya, situada a 29 quilòmetres de la capital, en uns combats en els quals haurien mort almenys quatre persones.