Espanya ha autoritzat el vaixell insígnia de l'ONG Proactiva Open Arms a desembarcar al port de Palma de Mallorca la Josefa, la dona camerunesa supervivent, i els cadàvers d'una dona i un nen que va rescatar dimarts a unes 80 milles de la costa líbia d'entre les restes d'un vaixell destruït.

Fonts de l'ONG catalana, que estudia emprendre algun tipus d'acció legal per la presumpta omissió d'auxili de la qual acusa els guardacostes libis, van explicar que el vaixell navegava ahir a l'altura de Sicília en direcció a Mallorca, on té previst arribar dissabte que ve.

El vaixell insígnia de l'ONG, l' Open Arms, un antic remolcador d'altura reconvertit en vaixell de salvament, va trobar dimarts, a 80 milles de Líbia, una embarcació enfonsada amb un nen, d'entre 3 i 5 anys, i una dona morts feia poques hores, i va rescatar amb vida una dona de 40 anys amb símptomes d'hipotèrmia i en estat de xoc. L'ONG compta amb dos vaixells, l' Open Arms i el veler Astral, que fa les funcions de vaixell d'observació.