El jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Pozoblanco (Còrdova), que investiga quatre dels cinc homes del grup de WhatsApp de La Manada pels suposats abusos sexuals comesos sobre una jove de 21 anys a la qual van conèixer a la Fira de Torrecampo al maig de 2016, ha dictat una ordre de processament contra els mateixos.

El procediment que portarà a l'enjudiciament dels investigats arriba després que el juny passat el mateix jutjat imposés als quatre investigats la prohibició d'acostar-se a menys de 500 metres de la denunciant i de comunicar-se per qualsevol mitjà amb ella.

Quant a l'acte de processament dictat pel jutge, en el mateix s'acorda continuar la tramitació de les diligències prèvies pels tràmits del procediment abreujat per si els fets imputats als quatre investigats poguessin ser constitutius de presumptes delictes d'abusos sexuals i contra la intimitat.

A més, en el cas d'un dels quatre investigats, identificat com AJCE, la jutge instructora acorda continuar les diligències prèvies pels tràmits del procediment abreujat per un presumpte delicte lleu de maltractament d'obra, a més de pels suposats delictes d'abusos sexuals i contra la intimitat.

La jutge ha donat trasllat de la causa al Ministeri Fiscal i a les acusacions personades en el cas perquè en el termini comú de deu dies sol·licitin l'obertura de judici oral formulant escrit d'acusació o demanant el sobreseïment de la causa.