Un dels agents russos que presumptament van intentar matar l'exespia rus Sergei Skripal enverinant-lo amb Novitxok és un condecorat coronel del servei d'intel·ligència militar, conegut com el GRU. La plataforma d'investigació Bellingcat, la mateixa que va revelar la implicació russa en l'accident de l'avió MH17 sobre Ucraïna, va posar nom real a aquest entrenat oficial: Anatoly Vladimirovich Txepiga.

Els serveis de seguretat del Regne Unit van difondre aquest mes les imatges de dos homes caminant per Salisbury, on van ser enverinats Skripal i la seva filla. Van identificar els passaports amb els quals van entrar i van sortir del país després de la seva breu i estranya visita a territori britànic i van difondre les seves identitats: Alexander Petrov i Ruslan Boshirov. Des d'un primer moment es van considerar que eren falses.

Borshirov, que va aparèixer a la cadena russa RT assegurant ser un civil fascinat per l'arquitectura de Salisbury, seria el coronel Txepiga, un oficial que va ser condecorat amb el major guardó que concedeix el seu país, el d'Heroi de la Federació Russa.