La jutge d'Instrucció número 6 de Sevilla, María Núñez Bolaños, que investiga la causa dels expedients de regulació d'ocupació (EROs) irregulars, ha acordat obrir deu noves peces separades dels EROs per ajudes sociolaborals a empreses, alhora que ha demanat a la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil investigar cinc ajudes concedides més.

En un acte, de data de 24 de setembre i al qual ha tingut accés Europa Press, la jutge instructora acorda, després d'haver rebut escrit del ministeri fiscal, incoar diligències prèvies d'investigació sobre deu ajudes concedides per la Direcció general de Treball amb càrrec al programa pressupostari 31L.

En concret, les noves peces separades investigaran les ajudes concedides per la Junta a Inverjaén Societat Capital i Risc S.A .; a l'empresa successors de José Sánchez Marcos S.A. (Mardy); a Tubs Reunits Aplicacions Tubulars d'Andalusia S.A .; Open Minds S.L .; a Martínez Barragán S.A. i a Elaborats Carnis Andalucías S.A .; als ajuts per l'ERO del grup Cerveses Alhambra S.L .; a la Companyia Minera del Marquesat S.L.L .; Indústries del Guadalquivir S.A.L .; Gres de Vilches S.L .; i Pickman La Cartoixa Sevilla S.L.

D'altra banda, la jutge instructora acorda lliurar ofici a la UCO per tal que «com més aviat possible» elaboren atestats en relació als ajuts concedits a Fàbrica de Mobles S.L .; Gurpo Smurfit; Nature Pack, Mines de Riu Negre S.A.; Nerva Croissant; i Papacor.

Evitar nous retards

La jutge atén d'aquesta manera l'escrit, amb data de 20 de setembre, del ministeri fiscal, en què, a més de sol·licitar la incoació de noves diligències, exposa que, a fi «d'evitar nous retards en la tramitació de les presents diligències», la incoació se sol·licita i « de la resta que s'han esqueixat de la causa matriu «diligències prèvies 174 / 2001», que deixin sense contingut la previsió del legislador recollida en la Llei d'enjudiciament criminal.