El director general de la Policia, Francisco Pardo Piqueras, va proposar el cessament del subdirector del Gabinet Tècnic de la Policia, José Manuel Pérez Pérez, després que convidés a la presentació d'un llibre sobre ètica policial Juan Cotino, exdirector general de la Policia i actualment imputat per corrupció en el cas de la visita del Papa a València. El cessat havia de jubilar-se d'aquí a pocs dies.

La Policia va explicar en un comunicat que la decisió respon a una «pèrdua de confiança» en Pérez després de cursar les invitacions «en el seu nom» i sense el coneixement dels seus superiors. El text assegurava que el ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska Gómez, ha acceptat la proposta de cessament. «La Direcció General de la Policia considera que la presència de Juan Cotino a l'acte perjudica la imatge, el bon nom i la trajectòria del Cos Nacional de Policia», reflectia el comunicat.

La decisió de destituir Pérez va arribar a només uns dies que l'alt comandament es jubilés. Pérez va ser designat el passat mes d'agost per a aquest càrrec, en el marc dels nomenaments de Grande-Marlaska a la Policia i Guàrdia Civil.

Cotino va acudir a l'acte de presentació del llibre a la sala de premsa de Canillas, pertanyent a la Subdirecció de Logística i Innovació, i es va asseure a l'estrada al costat de la subdirectora general de Recursos Humans i Formació de la Policia, Pilar Allúe, i del mateix José Manuel Pérez.