La policia italiana ha detingut avui a un quart sospitós de la violació en grup i l'assassinat d'una noia de setze anys, Desiree Mariottini, en un edifici abandonat de Roma, un cas que ha suscitat commoció al país.

Dijous la policia va detenir dos senegalesos de 26 i 43 anys sense documents legals per residir a Itàlia i després a un tercer sospitós, un nigerià de 46 amb permís de residència a la capital italiana per motius humanitaris, han informat fonts del Ministeri d'Interior.

El ministre de l'Interior, Matteo Salvini, ha confirmat avui la detenció d'una quarta persona de la qual només ha dit que és "un immigrant clandestí".

Els mitjans locals avancen que es tracta d'un gambià i que ha estat localitzat per la policia a la ciutat de Foggia, a la regió de Pulla (sud), en les proximitats d'un centre per a immigrants, presumptament fugint de Roma en saber-se perseguit.

Desiree Mariottini

Els investigadors intenten ara determinar si hi va haver més subjectes implicats i quin paper va exercir cada un dels ja detinguts en l'assassinat de Desiree Mariottini.

La jove, segons les indagacions, va ser drogada fins a la inconsciència i violada per un grup d'homes en uns dels edificis abandonats del barri romà de Sant Llorenç, on va morir en la nit del passat 19 d'octubre.

La mort de Mariottini va fer que Salvini anunciés ahir el desallotjament d'aquests centres: "Faré tot el que sigui perquè aquests cucs culpables d'aquest horror paguin fins al final la seva infàmia", ha declarat.

Després de la notícia de la mort de la jove, el líder de la ultradretana Lliga i també vicepresident del Govern va anar al barri de Sant Llorenç i va ser rebut amb protestes i crits de "xacal" quan va intentar visitar l'immoble ocupat.

En els últims dies s'han succeït les concentracions al barri de Sant Llorenç, zona de marxa a la nit romana per demanar justícia per la noia i exigir que no s'instrumentalitzi políticament el succés per carregar contra els immigrants.

Mariottini tenia 16 anys, era de Cisterna de Llatina, a uns 50 quilòmetres al sud de Roma, i des de l'agost passat acudia al Servei per a les drogoaddiccions del sistema sanitari italià.