La portaveu del PP al Congrés, Dolors Montserrat, va anunciar que el seu partit està obert a negociar la simplificació dels tipus de contracte que va avançar el president del Govern, Pedro Sánchez, però va destacar que no acceptarà una derogació de la reforma del mercat de treball impulsada pel Govern de Mariano Rajoy el 2012.

«Al PP sempre hem estat d'acord en poder parlar de tipologia de contractes, però mai que suposi la derogació de la reforma laboral», va asseverar. Així, Montserrat va reivindicar que «les reformes que funcionen no es toquen», ja que creu que aquest paquet de mesures va permetre «treure aquest país de la crisi» i «posar-lo en el camí de creixement», amb 2,8 milions de llocs de treball creats des de llavors, va assegurar.

Per part seva, el líder de Ciutadans, Albert Rivera, va rebutjar la reforma laboral anunciada pel president del Govern, que va qualificar de «pegat», perquè, segons la seva opinió, «consolida la discriminació» als treballadors temporals davant els que tenen un contracte fix.

«Sánchez diu que farà l'enèsim pedaç al model laboral espanyol», va afirmar Rivera en una reunió del grup de Cs al Congrés, on va dir que li sembla «absurd» seguir «aprofundint en la diferència» entre empleats temporals i fixos, creant «treballadors de primera i treballadors de segona». Rivera va defensar el model de «contracte únic estable» que proposa Ciutadans.