Un metge espanyol i tres persones més van perdre ahir la vida en estavellar-se un helicòpter d'emergències sanitàries en una zona muntanyosa prop de la localitat de Porto, al nord de Portugal, segons van informar els serveis d'emergències d'aquell país. El metge mort ha estat identificat com Luis Vega, ciutadà espanyol de 50 anys. Vega treballava per a l'Hospital de Santa Maria da Feira (Aveiro) des de fa gairebé dues dècades i formava part de l'equip d'urgències de l'Inem.

El canal de televisió RTP va assenyalar que els quatre passatgers eren dos pilots i dos membres del servei sanitari. El primer ministre del país, António Costa, va lamentar els fets. «Vull expressar els meus més profunds condols als familiars i amics de les víctimes i tenir unes paraules de solidaritat amb tots aquells que treballen per l'Institut Nacional d'Emergència Mèdica (Inem) i ofereixen un servei incalculable als portuguesos», va manifestar Costa.

L'Inem va posar en marxa una operació de rescat per trobar l'helicòpter, que es va accidentar durant la tarda de dissabte després de deixar en un hospital de Porto un pacient de 76 anys que patia problemes cardíacs. L'helicòpter es dirigia de tornada a la seva base al districte de Bragança quan es va estavellar a causa de les males condicions meteorològiques.

L'agost de l'any passat, el pilot d'un helicòpter que participava en les tasques d'extinció d'un incendi forestal a Castro Daire -districte de Viseu- va morir quan la seva aeronau va caure i va explotar. Una investigació posterior va establir que, en la seva lluita contra les flames, el pilot s'havia despistat i havia xocat contra uns cables d'alta tensió, el que va provocar la caiguda.