La jutge del Jutjat d'Instrucció número 1 d'Arrecife (Lanzarote) va decretar l'ingrés a la presó comunicada i sense fiança per a Raúl D.C. -el marit de Romina Celeste Núñez, desapareguda des de l'1 de gener- per la presumpta comissió dels delictes de maltractament habitual i homicidi o assassinat.

Així ho va informar el Tribunal Superior de Justícia de Canàries (TSJC), que va afegir que la magistrada ha adoptat aquesta decisió en la seva doble condició de jutge de guàrdia i de titular del Jutjat de Violència sobre la Dona de la capital de l'illa, mentre que la qualificació del delicte d'homicidi o assassinat es concretarà al llarg de la investigació.

La mesura es va decidir després de prendre declaració a l'home durant dues hores i complint amb la petició del ministeri fiscal. La investigació continua sota secret sumarial.

Romina Celeste Núñez, jove paraguaiana de 25 anys, va ser vista per última vegada durant el Cap d'Any i el seu marit, ara principal sospitós, no va denunciar la seva desaparició fins a una setmana després.