Almenys 66 persones han mort i més de 70 han resultat ferides en explotar un gasoducte de Petróleos Mexicanos (Pemex), a l'estat mexicà d'Hidalgo, mentre robaven combustible. La detonació es va produir al voltant de les set de la tarda al municipi de Tlahuelilpan (situat al centre del país) per la fuita de combustible que s'havia originat dues hores abans.

El conducte era aprofitat per centenars de persones dels municipis pròxims i es calcula que prop de mil persones es trobaven en el lloc per recollir combustible quan es va produir l'explosió. Segons va confirmar el governador de l'estat, Omar Fayad, en el seu últim balanç hi hauria una seixantena de víctimes mortals. «La informació que tenim sobre els fets de Tlahuelilpan és de 66 persones mortes i 76 persones ferides que estan sent ateses en diferents hospitals», va fer saber en roda de premsa i a través d'un missatge a Twitter.

«Expresso les meves condolences a les famílies dels morts. Brindarem de manera coordinada i conjunta, les autoritats d'Hidalgo i el Govern de Mèxic, tot el suport necessari als ferits. Reconec els mitjans de comunicació i agraeixo al president el seu suport», ha afegit

Fins al lloc del sinistre hi van acudir centenars de persones que buscaven els seus familiars desapareguts que poguessin trobar-se en l'àrea de l'explosió.

El president mexicà, Andrés Manuel López Obrador, també va lamentar l'accident.

Els equips d'emergència van apagar l'incendi pocs minuts abans de la mitjanit, la qual cosa va permetre començar a retirar els cossos calcinats i confirmar el nombre exacte de víctimes mortals i ferits.

D'altra banda, ahir també es va produir una segona explosió en un altre gasoducte de Mèxic també per un robatori. En aquest cas, els bombers van aconseguir sufocar un incendi declarat en un conducte de combustible de l'estatal Petróleos Mexicanos a Querétaro, en al centre de Mèxic.

L'empresa va assenyalar que Petróleos Mexicanos inicia els treballs de reparació del conducte objecte de robatori, amb la finalitat de restablir l'operació d'aquest. En aquest cas no es van registrar ferits ni víctimes mortals.