La missió de rescat iniciada després del col·lapse d'una presa a la localitat brasilera de Brumadinho, a Minas Gerais, va haver de suspendre's per l'amenaça de ruptura en una segona presa de la localitat, que va provocar l'evacuació de 24.000 persones. «Estic esperant que puguem reprendre la recerca», va explicar el responsable del servei de bombers voluntari Fabricio Oliveira, mentre el nombre de morts es manté en 40 i el nombre de desapareguts frega els 280.

Els bombers de Minas Gerais i integrants de la Defensa Civil van anar casa casa per casa avisant els veïns i tallant diverses carreteres que baixen fins a la vall on va ocórrer la tragèdia divendres davant el temor que pogués repetir-se un accident.

L'últim balanç elevava a 150 el nombre de treballadors de Vale, l'operadora de la presa, que han desaparegut i a 130 les persones alienes a la minera que encara no han estat localitzades. Pel que fa als 176 evacuats amb vida, 23 estan hospitalitzats. La presa que va patir el trencament era usada per a la recirculació de l'aigua en una planta de contenció de residus en cas que es produeixin emergències.