Segueix-nos a les xarxes socials:

El Govern repta PP i Cs a demostrar que ha fet cessions als sobiranistes

Rivera demana a Pedro Sánchez que digui clarament si negociarà «amb Torra, Rufián i Puigdemont»

El Govern repta PP i Cs a demostrar que ha fet cessions als sobiranisteseuropa press

Amb la precampanya en marxa, els partits van utilitzar el Congrés com un espai electoral, que el Govern va usar per reptar el PP i Cs a que demostrin totes aquestes «mentides» que contínuament aboquen sobre la cessió de l'Executiu a les exigències independentistes de Quim Torra. La crisi de Catalunya es va convertir en l'arma llancívola del penúltim ple del Congrés, en què la vicepresidenta de l'Executiu, Carmen Calvo, i la ministra de Política Territorial, Meritxell Batet, van protagonitzar enfrontaments amb PP i Cs, als quals van acusar de viure de mentides a compte de suposades cessions als separatistes.

«Un conjunt de mantres mentideres i ignorants», va qualificar Calvo, emplaçant aa portaveu del PP, Dolors Montserrat, al fet que demostri amb «un sol fet jurídic» que el Govern ha claudicat davant els independentistes. Montserrat es va limitar a repetir les acusacions que han pactat amb els que volen trencar Espanya, advertint Pedro Sánchez que passarà a la història «com el còmplice de Pedralbes i el traïdor de Moncloa».

En un clima semblant i en termes similars va tenir lloc el debat entre Batet i el portaveu de Cs, Juan Carlos Girauta, a qui la ministra va acusar de falsejar la gestió del Govern a Catalunya per tal de treure-li rèdit electoral.

Com Calvo, Batet també va intentar rebatre una per una les acusacions de Cs mentre, que el portaveu del partit taronja va tornar a denunciar la «connivència» dels socialistes amb els secessionistes, que va fer que «estiguin més a gust» i que la tensió hagi crescut des que governa Sánchez.

També a compte de Catalunya es van enfrontar Pedro Sánchez i Albert Rivera, encara que en aquest cas van anar més a l'atac frontal pel «cordó sanitari» que el líder de Cs ha posat al PSOE i al seu secretari general davant possibles pactes electorals. Rivera va demanar que Sánchez digui clarament si negociarà «amb Torra, Rufián i Puigdemont».

Prem per veure més contingut per a tu