La Unió Europea segueix apostant per centrar els esforços en aconseguir una solució «pacífica i democràtica» per la crisi a Veneçuela, el que «evidentment exclou l'ús de la força», va dir una portaveu comunitària després que l'autoproclamat president de Veneçuela, Joan Guaidó, hagi demanat a la comunitat internacional que mantingui «obertes totes les opcions».

«El que està clar, des del nostre punt de vista, és que necessitem una solució pacífica, política i democràtica per aquesta crisi, el que evidentment exclou l'ús de la força», va afirmar en una roda de premsa a Brussel·les Maja Kocijancic, portaveu de l'Alta Representant de Política Exterior de la UE, Federica Mogherini.

Paral·lelament, el Grup de Lima, constituït per buscar sortides a la crisi política i social veneçolana, va començar la seva reunió de Bogotà amb una crida a favor de la convocatòria d'eleccions «lliures» i un desmentit als que «insinuen» que advoquen per una intervenció militar per posar fi a la «dictadura» de Nicolás Maduro.

Per part seva, els Estats Units van demanar al Consell de Seguretat de l'ONU que es reuneixi per parlar sobre la situació a Veneçuela, després que les forces lleials al president Nicolás Maduro hagin impedit durant el cap de setmana l'entrada de combois de ajuda al país. El vicepresident dels Estats Units, Mike Pence, va anunciar des de Bogotà que aportaran 44 milions d'euros addicionals per donar suport als països que han acollit els veneçolans que han fugit del país enmig de la crisi econòmica i política.