L'expresidenta autonòmica Cristina Cifuentes serà cridada a comparèixer el 6 de març a la comissió d'investigació d'universitats, mentre que el president del PP, Pablo Casado, i l'exministra de Sanitat, Carmen Montón, no hauran d'acudir a la mateixa després de l'abstenció de PSOE i la posició en contra del PP a tots dos casos.

El PSOE es va abstenir també respecte la resta de compareixents que estaven registrats - es professores Clara Souto i Laura Nuño i una de les periodistes que van destapar el cas Màster, Raquel Ejerique- i PP va votar-hi en contra. Per tant, l'única compareixent el dia 6 de març serà l'expresidenta madrilenya per informar sobre les presumptes irregularitats en l'obtenció del seu màster a l'Institut de Dret Públic (IDP) a la Universidad Rey Juan Carlos.

El diputat de Ciutadans César Zafra va lamentar que després d'allò acordat a la Mesa quedi clar «el pacte que tenen el PP i PSOE per protegir-se». «Ens hem trobat amb un dels moments més vergonyosos en aquesta legislatura. Han volgut protegir Casado i Montón perquè el PP i PSOE quant a investigar els seus tripijocs es protegeixen una i una altra vegada», va criticar.

L'acusació de Ciutadans

Zafra va acusar PSOE i Partit Popular de «bloquejar la resta de compareixences», ja que l'explicació del PSOE perquè només hi hagi una única compareixent, Cifuentes, «és que no aportaran res als altres» i des de Ciutadans, juntament amb Podem, s'assegura que han intentat que acudissin totes les persones que ja estaven qualificades.