El president nord-americà, Donald Trump, va elogiar el potencial econòmic de Corea del Nord i es va mostrar confiat que durant la seva segona cimera amb el líder nord-coreà, Kim Jong-un, tots dos resoldran «moltes coses». Trump i Kim van comparèixer en un hotel de Hanoi fent una encaixada de mans i amb les banderes dels dos països com a teló de fons, per a continuació procedir a seure en sengles butaques, des d'on van fer unes breus declaracions a la premsa.

Durant la seva intervenció, Trump va assegurar que és «un honor» reunir-se amb Kim després de «la molt reeixida» primera cimera que tots dos van mantenir al juny passat a Singapur. «Tots dos estem molt satisfets amb el que hem fet», va defensar, en resposta als que han posat en dubte els avenços aconseguits en els darrers mesos i el resultat de la primera trobada i als quals «els agradaria que les coses fossin més ràpid».

En aquest sentit, Kim va reconèixer que en aquests mesos hi ha hagut «alguns malentesos», però també «hostilitat» exterior, malgrat el que ha estat possible «superar els obstacles» perquè pugui celebrar-se una segona cimera. Així, el líder nord-coreà va expressar la seva confiança que «hi haurà un excel·lent resultat que tothom celebri» al final d'aquesta cimera, que va augurar que serà «un èxit». «Faré tot el possible perquè això passi», va afegir.

El president nord-americà va reiterar la seva convicció que Corea del Nord «té un enorme potencial econòmic, increïble, il·limitat». «Crec que tindrà un gran futur per al seu país i que serà un gran líder i estic desitjant veure com passa i ajudar a que passi», va afegir, dirigint-se a Kim.

Preguntat pels periodistes presents a la sala sobre si el líder nord-coreà ha fet marxa enrere en la seva promesa de desnuclearització, Trump va respondre amb un rotund «no», mentre que va deixar oberta la porta a l'anunci de la fi de la guerra que tècnicament mantenen els dos països. «Ja ho veurem», va assegurar.

Breu cara a cara

Els dos mandataris van mantenir un breu cara a cara en solitari després aquesta salutació que es va allargar per espai de prop de mitja hora. Posteriorment, els dos mandataris van comparèixer de nou breument davant la premsa a l'inici del sopar entre tots dos i que va comptar amb la presència de dos acompanyants per cada part.

Segons Kim, tots dos van mantenir «un interessant diàleg». «Moltes coses es resoldran i portaran a una situació meravellosa a llarg termini», va confiar el president nord-americà.