El president d'Algèria, Abdelaziz Buteflika, va anunciar que finalment no es presentarà a la reelecció per a un cinquè mandat i va ajornar la celebració de les presidencials previstes per al 18 d'abril, convocant una conferència nacional a manera d'assemblea constituent per establir les bases d'una «nova Algèria».

El país està immers des de fa dues setmanes en multitudinàries protestes contra el veterà mandatari, de 82 anys, davant la decisió d'aquest de buscar un cinquè mandat. En un missatge a la nació, va reconèixer les «importants marxes populars» que s'han registrat de forma pacífica i va dir que «entén les motivacions» que han portat la població a sortir als carrers.

«No hi haurà un cinquè mandat i mai ha estat una qüestió per a mi», va anunciar el mandatari, assegurant que el seu estat de salut i la seva edat li «assignen com a últim deure cap al poble algerià» establir les bases d'«una nova república». «Aquesta nova república i aquest nou sistema han d'estar en mans de noves generacions d'algerians», va afegir.