El cap de llista de Podem per a les eleccions europees del 26 de maig, Pablo Bustinduy, afí al sector d'Íñigo Errejón, va renunciar a anar a les llistes del partit perquè després del final accelerat de la legislatura i davant un nou cicle polític, no creu tenir «l'enteresa i les forces necessàries per assumir una responsabilitat pública tan important».

«Sent molt sincer amb mi mateix, no crec tenir l'enteresa i les forces necessàries per assumir una responsabilitat pública tan important amb el rigor, la dedicació i el compromís absolut a llarg termini que es requereix en aquest temps polític nou», va assenyalar en un comunicat publicat al seu perfil de Facebook.

Bustinduy assegura sentir-se afortunat i honrat per haver pogut dedicar els seus últims cinc anys de vida a defensar allò en el que creu i postil·la que amb el final «accelerat» de la legislatura, el país «emprèn un cicle polític nou». Així, sosté que després de «donar-li moltes voltes» ha decidit no seguir en aquest nou cicle en la primera línia de la política institucional, però, continuarà a la Secretaria Internacional del partit.

Ja hi ha substituta

Des de Podem van assenyalar que «des del respecte a les raons personals», agraeixen a Bustinduy la seva feina, generositat i compromís, i van anunciar que la professora universitària Maria Eugenia Rodríguez Palop el substituirà com a cap de llista al Parlament Europeu.