L'expresident brasiler Michel Temer va ser detingut per la Policia Federal en el marc del cas Lava Jato, en què s'investiga una xarxa de cobrament de suborns a canvi de contractes públics. Temer va ser arrestat a Sao Paulo per agents federals que el van traslladar immediatament a l'aeroport internacional de Guarulhos per portar-lo a Rio de Janeiro, on s'espera que entri en presó preventiva.

«És una barbaritat», va opinar Temer sobre la seva detenció en una conversa telefònica que va tenir amb un periodista mentre, segons va explicar, estava en companyia dels policies federals.

El jutge Marcelo Bretas, que dirigeix les investigacions de Lava Jato a Rio de Janeiro, ha dictat ordres de captura contra deu persones que inclouen Temer i l'exministre de la Casa Civil i de Mines i Energia Wellington Moreira Franco, que també va ser arrestat.

L'acció judicial contra Temer és una peça separada de l'Operació Radioatividade, una branca de Lava Jato, sobre el presumpte desviament dels diners de les obres de la central nuclear Usina Angra 3, a càrrec de l'empresa d'enginyeria Engevix, entre d'altres.

L'ordre de detenció es basa principalment en la delació de l'amo d'Engevix, José Antunes Sobrinho, que afirma que va pagar uns 230.600 euros a un amic de Temer, el coronel Joao Baptista Lima, a canvi de la participació de la companyia en aquestes obres. Els diners haurien estat utilitzats en la campanya electoral de l'any 2014.

A més, segons el relat d'Antunes Sobrinho, Moreira Franco i Lima l'haurien pressionat entre 2013 i 2014 perquè fes «donacions» a favor del Moviment Democràtic Brasiler.