El president nord-americà, Donald Trump, va destacar l'«honrosa» investigació del fiscal especial Robert Mueller sobre la suposada col·laboració de la seva campanya electoral amb Rússia a les eleccions de 2016 que el van dur al poder, tot i que en ocasions prèvies havia denunciat el procés com una «caça de bruixes». El mandatari va ser preguntat expressament per l'expressió «caça de bruixes», al que va respondre que la investigació va ser «cent per cent com havia de ser».

«Era una narrativa falsa, una cosa terrible. No podem permetre que li torni a passar mai a un altre president», va argumentar Trump des del Despatx Oval després d'un acte amb el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu. En aquest sentit, va apuntar que els responsables que aquesta investigació s'hagi allargat gairebé dos anys haurien de patir «conseqüències». «Hi ha molta gent que ha fet coses molt, molt dolentes. Diria fins i tot que coses traïdores contra el nostre país», va argumentar. Trump no va voler concretar a qui es referia, però va assegurar que «van mentir al Congrés».

Per part seva, Rússia està preparada per millorar les seves relacions amb els Estats Units si Washington fa el primer pas, segons va assegurar el portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov, després que Mueller no hagi aconseguit proves concloents de la conspiració amb Rússia per dur Trump a la Casa Blanca, unes acusacions que va qualificar d'«insostenibles», ja que no tenen «cap fonament». Peskov va menysprear l'informe durant una roda de premsa i va insistir que Rússia mai ha interferit, ni planeja fer-ho, en unes eleccions.