Després del cordó sanitari al PSOE aprovat per unanimitat per Ciutadans, el seu líder, Albert Rivera, va proposar directament a Pablo Casado formar junts un govern de coalició «per fer fora Pedro Sánchez i els que volen liquidar Espanya» de l'Executiu. En un míting a La Corunya, el president de Ciutadans es va oferir per encapçalar aquest Executiu bicolor entre el seu partit i el PP. Un pacte a l'andalusa, que allà va ser avalat per Vox.

En tot cas, va admetre que hauran de ser els votants els que decideixin qui serà el president del Govern: Casado o ell mateix, en funció de quin dels dos partits de centredreta sigui el més votat el 28 d'abril; i sempre que la suma de PP, Cs i Vox arribi a la majoria absoluta.

Casado va considerar «una molt bona idea» que «quan s'obrin les urnes comptem quants escons tenim el bloc que no vol un Govern de comunistes, separatistes i socialistes», però fonts del Partit Popular van assegurar que Rivera «arriba tard» amb la seva oferta de col·laboració perquè en el seu dia va rebutjar fer llistes conjuntes PP-Cs.