03 de abril de 2019
03.04.2019
Diari de Girona

Compensen els fills del periodista assassinat al consolat saudita a Istanbul

Els 4 descendents de Khashoggi han rebut cases i pensions mensuals per l'assassinat del seu pare a l'octubre

03.04.2019 | 00:58
El rei Bin Salman, a la dreta de la foto, ha rebut nombroses crítiques pel crim.

Els quatre fills de Jamal Khashoggi han rebut cases a l'Aràbia Saudita i pensions mensuals per compensar-los per l'assassinat del seu pare, segons fonts properes a la família citades per The Washington Post. Els dos fills i les dues filles del periodista assassinat el passat mes d'octubre al consolat de Riad a Istanbul rebran grans quantitats de diners, en una negociació de «diners per sang» que podria finalitzar després del judici dels presumptes assassins, segons el rotatiu.

Segons fonts coneixedores del procediment que van demanar l'anonimat, els primers lliuraments de diners, no precisats pel diari, formarien part de l'esforç de l'Aràbia Saudita per arribar a un acord a llarg termini que té com a objectiu temperar les declaracions públiques dels fills de la víctima . Els fills del periodista assassinat han mantingut un caut silenci i han evitat les crítiques al regne saudita fins i tot quan el crim va despertar una onada internacional de condemnes també cap al príncep hereu, Mohammad bin Salman.

L'entrega d'habitatges i els pagaments mensuals superiors als 10.000 dòlars a cada fill van ser aprovats l'any passat pel rei Salman, en el que segons va descriure un funcionari pretenia ser un reconeixement de la greu injustícia causada.

Establert a Washington, on treballava per a The Washington Post, Khashoggi va desaparèixer el passat 2 d'octubre al consolat del seu país a Istanbul quan anava a recollir uns documents per poder casar-se amb la seva promesa turca.

Inicialment, l'Aràbia Saudita va dir que Khashoggi havia sortit pel seu propi peu del consolat, però amb el pas dels dies, la pressió internacional i les proves en mans de Turquia, el regne va admetre que el periodista havia mort a les seves dependències. Encara que aquesta primera versió al·legava que Khashoggi va morir en una baralla, Riad després va reconèixer que havia estat un assassinat premeditat.En el consolat, a Khashoggi l'esperava una quinzena d'agents saudites que havien arribat a Istanbul la nit anterior, entre ells quatre membres de l'equip de seguretat del príncep saudita, que fins a la data nega qualsevol tipus de participació en el crim

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit