Agents de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil van detenir l'advocat José María Corbín, cunyat de l'exalcaldessa de València i exsenadora del PP Rita Barberá -que va morir el 2016-, en el marc d'una operació que investiga la relació d'un despatx de lletrats amb suposades irregularitats en contractes del consistori en època del PP. L'operació que manté oberta la Unitat Central Operativa se centra en l'entorn d'aquest lletrat i en despatxos d'advocats i altres seus relacionades amb anteriors governs del PP.

El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, no va donar detalls dels detinguts i únicament va confirmar que hi va haver arrestos i que la UCO va practicar més d'una desena d'escorcolls a diversos despatxos d'advocats que estarien relacionats amb passats governs a la Comunitat Valenciana -del PP- i que va ordenar la Fiscalia Anticorrupció.

Segons Fulgencio, l'operació respon a «diferents actuacions, no és un sol cas», i és fruit de les denúncies rebudes en el seu dia per la Fiscalia, que van portar a la detenció de diverses persones i diferents escorcolls «tant en algun despatx d'advocats com a altres seus». Preguntat per si l'operació afecta Corbín, no ho va confirmar, però va dir que «en aquest entorn estarien les actuacions».

«Respecte absolut» del PPCV

La presidenta del PPCV i candidata d'aquesta formació a la Generalitat, Isabel Bonig, va mostrar el seu «respecte absolut» per totes les actuacions judicials i policials i va destacar que «tota aquesta gent que està sortint i els noms» dels quals es citen en aquesta operació «no formen part del PP».

«Nosaltres, respecte absolut a totes les actuacions judicials i respecte absolut a les actuacions policials. Per tant, nosaltres no tenim absolutament res a dir», va assegurar la responsable del PPCV, tot afegint que això és una cosa que els populars han dit «sempre», a diferència d'«altres» als que «quan els ha tocat» una investigació d'aquest tipus «han dit que l'actuació era desproporcionada».