Ángel Hernández, l'home que va ajudar a morir la seva dona, María José Carrasco, diagnosticada des de feia 30 anys d'esclerosi múltiple, va demanar que «s'aprovi l'eutanàsia», i va respondre a tots aquells que es mostren en contra argumentant que ells «diuen que l'important és la vida», assegurant que «no és vida el que tenia», la seva dona. Hernández va explicar que precisament va decidir gravar aquests vídeos «per reobrir aquest debat», ja que la seva dona «ja ha mort», però vol mostrar amb els vídeos «el patiment real».

«Era malviure, era terrible constantment, amb els vídeos es diu tot, la gent pateix i això hi és», va justificar Ángel Hernández. Pel que fa al moment de prendre la difícil decisió, va detallar que «ella ja estava patint molt», i que «m'ho estava demanant constantment», situació que el va portar a gravar els vídeos «perquè quedi constància».

Per part seva, la vicesecretària del PP Marta González considera «inaudit» que el president del Govern, Pedro Sánchez, «s'atreveixi a fer consideracions com la possibilitat d'un indult» a l'home que va ser detingut per ajudar a morir la seva dona malalta en fase terminal. González va criticar que aquestes manifestacions del líder socialista siguin per «llançar un atac frontal a altres organitzacions» durant la campanya, perquè «no és el moment».

Paral·lelament, la número u del PSC per Barcelona per a les eleccions generals del 28 d'abril, Meritxell Batet, va defensar que el PSOE necessita una majoria forta a la propera legislatura per poder formar un Govern que «ampliï drets» i reguli qüestions com l'eutanàsia o les cures pal·liatives.

El secretari general i portaveu de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), Luis Argüello, va mostrar l'oposició de l'Església catòlica a la «mort provocada», encara que va assegurar que no pensen que aquest home hagi d'anar a la presó. En qualsevol cas, va expressar el seu «condol» a la família de Carrasco.