07 de abril de 2019
07.04.2019
Diari de Girona

L'ONU demana a l'Èxèrcit Nacional Libi posar fi als combats a Trípoli

06.04.2019 | 23:36
L'ONU demana a l'Èxèrcit Nacional Libi posar fi als combats a Trípoli

El Consell de Seguretat de Nacions Unides va instar divendres les tropes de l'Exèrcit Nacional Libi (LNA), encapçalades pel mariscal de camp Jalifa Haftar, a cessar tot tipus d'activitat militar, advertint que amenaça l'estabilitat del país. Demana la fi dels combats a Trípoli.

El Consell «demana a les forces de l'LNA frenar tota activitat militar», ha indicat l'ambaixador d'Alemanya davant Nacions Unides, Christoph Heusgen. «També ha cridat totes les forces a reduir i detenir l'activitat militar. No pot haver-hi una solució militar per al conflicte», ha afegit Heusgen.

Per la seva banda, els ministres d'Afers Exteriors dels països del G7 han assegurat que s'oposen de manera enèrgica a l'activitat militar al país i han advertit implícitament Haftar pel seu avanç a Trípoli, la capital Líbia. «Creiem fermament que no hi ha una solució militar per al conflicte libi», han subratllat els ministres de França, el Regne Unit, Alemanya, els Estats Units, Itàlia, el Japó i el Canadà en un comunicat conjunt.

Les forces d'Haftar es van fer dijous passat amb la localitat de Gharian, situada uns cent quilòmetres al sud de la capital, en el marc del seu avanç cap a Trípoli amb la preocupació a escala internacional.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook