El president de Ciutadans, Albert Rivera, protagonitzarà avui un acte del partit a Miravalles com a desgreuge a les víctimes després de l'homenatge a l'etarra José Antonio Urriticoetxea, àlies Josu Ternera, que va tenir lloc dissabte passat en aquesta localitat biscaïna en la qual va néixer el terrorista.

A l'homenatge també acudiran la número dos de Ciutadans a les eleccions europees, Maite Pagazaurtundua, i l'advocat de l'Estat i diputat de Ciutadans, Edmundo Bal, així com el diputat Joan Mesquida, van explicar des de la formació taronja. Ciutadans pretén amb aquest acte un desgreuge a les víctimes després de l'«infame» homenatge al «carnisser d'ETA» que va tenir lloc en aquesta localitat el passat dissabte, quan centenars de persones, entre ells dirigents de l'esquerra abertzale i familiars de Josu Ternera, van reclamar la posada en llibertat de l'etarra.

A la marxa, organitzada per Sortu i que va recórrer els principals carrers de la localitat natal de Urrutikoetxea, van participar el senador electe d'EH Bildu Gorka Elejabeitia, el responsable de Sortu a Biscaia, Ibbon Arbulu, i els expresos Pipe San Epifanio i Pablo Goristiaga.

Després de l'arrest de Josu Ternera dijous passat a França després de 17 anys fugat de la justícia, el president de Ciutadans va acudir diumenge a Saragossa per recordar a les víctimes de l'atemptat de 1987 contra la caserna de la Guàrdia Civil, ordenat per Josu Ternera.