L'expresident d'Egipte Mohamed Mursi va morir ahir després de comparèixer davant un tribunal del país, segons van informar els mitjans locals, sense que a l'hora de tancar aquesta edició hi hagués més detalls. Mursi va patir un desmai durant la vista, el que va obligar al seu ajornament, i va morir poc després. «Va parlar durant 20 minuts davant el jutge i després es va posar molt nerviós i es va desmaiar. Va ser traslladat ràpidament a l'hospital, on finalment va perdre la vida», va explicar una font judicial.

La Fiscalia va informar que la mort de Mursi va ser finalment certificada poc abans de les cinc de la tarda hora local, segons l'informe forense, que no va detectar cap tipus de lesió recent que pogués haver patit l'expresident egipci.

Mursi té un ampli historial mèdic. Patia diabetis i afeccions al fetge i als ronyons i s'ha denunciat falta d'atenció mèdica adequada durant la seva estada a la presó. Mursi, de 67 anys, es va convertir el 2012 en el primer president electe del país, després d'imposar-se en els comicis celebrats després de la caiguda de Hosni Mubarak un any abans, i va ser derrocat el 2013 en un cop d'estat militar.

Després d'abandonar el càrrec, va ser detingut i jutjat per nombrosos casos -en un d'ells va arribar a ser condemnat a mort- que ell va rebutjar i va descriure com una campanya política en contra seva. Mursi tenia almenys sis causes pendents i portava gairebé sis anys a la presó per casos com ara la mort de manifestants durant les protestes opositores. A més, va ser condemnat a cadena perpètua per espionatge vinculat amb Qatar. En el seu període a la presó, solament se li han permès tres visites familiars.

El president turc, Recep Tayyip Erdogan, va traslladar el seu condol a la família de Mursi i va recordar que l'actual president egipci, Abdul-Fatah al Sisi, va deposar Mursi el 2013 en un cop d'Estat que va derivar en mig centenar d'execucions.