Els moviments opositors hongkonguesos van tornar a sortir als carrers aquest dilluns, en una històrica jornada de vaga, que aspirava a afegir pressió al Govern de Carrie Lam. Paral·lelament, l'aturada va tenir com a principal epicentre el sistema de transports, que va patir bloquejos, retards i cancel·lacions durant les primeres hores de l'atur.

El desafiament més gran a Pequín de la història recent de Hong Kong, té el seu origen en les peticions per a reclamar la retirada definitiva de la llei que permetria l'extradició de sospitosos a la Xina continental. Convertides ja en rebel·lió social, les protestes van seguir amb una històrica jornada de vaga.

Milers de persones, d'una vintena de sectors econòmics, van secundar la jornada, que va abastar tota la ciutat i va provocar que, fins i tot els qui volien acudir als seus llocs de treball, es topessin amb diversos talls de carreteres i el bloqueig dels transports públics. També, més de 200 vols van estar cancel·lats. Al carrer, la mobilització es va fer palpable en diferents barris de la ciutat, amb moments de tensió que van portar a enfrontaments entre manifestants i policies. Els agents van utilitzar gas lacrimogen per a contenir les protestes i van detenir a més de 40 persones. D'aquesta manera, des del 9 de juny els agents hongkonguesos ja han detingut a 420 persones.