Un miler de persones van haver de ser desallotjades de diversos barris dels municipis de Tejeda, Artenara i Gáldar en reactivar-se un incendi forestal a Gran Canària que ja ha cremat més de mil hectàrees de tres municipis de l'illa. Inicialment, una dotzena de petits nuclis poblacionals van ser desallotjats dissabte a la nit davant de la proximitat de les flames, i durant el dia d'ahir va continuar la mesura.

El coordinador de la Creu Roja José Antonio Verona va informar que les persones allotjades als albergs van passar bé la nit, tot i que estan preocupats per l'estat en què es troben els seus béns, atès que el foc ha cremat algunes cases. Aquesta organització humanitària va assistir a més dos bombers per diverses cremades.

L'incendi ha cremat ja més de mil hectàrees i a l'hora de tancar aquesta edició encara no havia estat controlat, segons va explicar el president de Canàries, Ángel Víctor Torres. En l'extinció del foc van treballar més de 200 persones i onze mitjans aeris, entre ells un hidroavió que el Ministeri de Transició Ecològica va enviar des de Màlaga. Torres va afirmar que també des d'Andalusia es van enviar reforços la Unitat Militar d'Emergències.

Els flancs del foc van avançar cap a la conca de Tejeda i la pineda de Tamadaba, va informar el Centre Coordinador d'Emergències i Seguretat (Cecoes) del Govern autonòmic. El foc va començar cap al migdia de dissabte a la zona de Juncalillo, al municipi de Artenara, i pel que sembla la causa del mateix van ser uns treballs de soldadura que realitzava un home de 55 anys, veí de Telde, que ha estat detingut per la Guàrdia Civil.

El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, va agrair als equips d'extinció i emergència seu treball «sense descans» en l'incendi forestal de Gran Canària. Al seu compte de Twitter, el cap de l'Executiu en funcions va afirmar que es manté permanentment informat sobre aquest foc. Sánchez va mostrar també la seva solidaritat amb els veïns que han hagut de ser desallotjats de casa seva.