Un jove espanyol és el presumpte causant d'una alarma de seguretat a l'aeroport de Munic que ha portat a la cancel·lació de 130 vols, ha informat aquest dimarts la policia federal alemanya.

L'incident s'ha produït aquest matí, quan el jove, d'entre 20 i 25 anys, va arribar a l'aeròdrom muniquès, el segon amb més trànsit d'Alemanya, procedent de Bangkok, després d'unes vacances a Tailàndia, amb la intenció de connectar amb un altre vol que li havia de portar de tornada a Madrid.

Després de sortir de l'aparell el jove va parar en els serveis i en sortir, una mica desorientat en haver-se quedat despenjat del flux de viatgers que havien abandonat amb ell l'avió, va començar a caminar en sentit equivocat.

Llavors, segons relaten la cadena pública bavaresa "BR24" i el diari local "Merkur", el jove es va plantar davant d'unes portes que donen pas a la zona d'accés restringit a la qual només entren els viatgers que han passat pel control de seguretat i va prémer el botó per obrir-les.

L'alarma de seguretat va saltar a continuació. L'obertura de les portes significava que un passatger que provenia de fora de la zona Schengen s'havia saltat els controls i entrat a la zona de seguretat.

Part de les dues terminals de l'aeroport de Munic van ser a continuació desallotjades, seguint els protocols de seguretat. Tots els viatgers van haver d'abandonar les instal·lacions i tornar a entrar. El jove espanyol va ser poc després detingut.

L'alarma va obligar a cancel·lar desenes de vols des del primer moment i la normalitat en la secció de facturació no es va recuperar fins passades diverses hores.

El jove, que ha estat interrogat per les forces de seguretat, s'enfronta ara a conseqüències penals. Segons la policia federal, l'espanyol es troba "horroritzat" per l'alarma que ha causat.

Aquest dimarts estaven previstes unes 1.200 sortides i arribades a l'aeroport de Munic, el que implica un flux total de passatgers de 120.000 persones.