El Jutjat Penal número 31 de Madrid ha absolt el PP de destruir els ordinadors del seu extresorer Luis Bárcenas per falta de proves i els seus tres empleats per no quedar acreditat que tinguessin la intenció d'eliminar la informació per entorpir la investigació a l'Audiència Nacional. A la sentència, el jutge absol els tres acusats juntament amb el partit: l'extresorera Carmen Navarro; el responsable de la seva assessoria jurídica, Alberto Durán; i el cap del departament de sistemes informàtics, José Manuel Moreno, dels delictes d'encobriment i de danys informàtics, mentre que al PP l'absol d'aquest últim, l'únic del qual estava acusat.

La resolució no és ferma i contra la mateixa es pot interposar un recurs d'apel·lació davant l'Audiència Provincial de Madrid. Les acusacions populars -la Fiscalia no acusava i l'extresorer la va retirar abans del judici- defensaven que el PP i els seus empleats van esborrar els discos durs per impedir que l'Audiència Nacional accedís a proves en la investigació dels papers de Bárcenas. El magistrat absol el PP per dos motius, per falta de proves i per aplicació de l'anomenada doctrina Botín.

El jutge afirma que no ha quedat acreditat que els discs durs destruïts haguessin emmagatzemat alguna dada o arxiu en el moment en què José Manuel Moreno va procedir a l'esborrat segur i destrucció dels suports, com tampoc que si hagués existit algun contingut en aquell instant tingués un valor econòmic significatiu.