El conseller de Salut i Famílies de la Junta d'Andalusia, Jesús Aguirre, ha informat aquest divendres de l'activació d'una nova alerta sanitària nacional pel bacteri 'Listeria monocytogenes' en relació a la carn entatxonada 'Saboress de Paterna', fabricada a Paterna de Rivera (Cadis).

En una roda de premsa a la seu de la Conselleria, a Sevilla, el titular andalús de Salut ha precisat que aquesta alerta sanitària nacional s'ha establert a les 12,58 hores d'aquest divendres.

Segons ha indicat també, a hores d'ara els inspectors estan en la referida fàbrica de Paterna recollint mostres, i s'ha decretat el tancament de la producció de l'empresa, així com han quedat immobilitzats tots els productes de la mateixa.

Igualment, s'està trucant a proveïdors de Cadis, encara que també n'hi ha en altres províncies com Madrid, Huelva i Màlaga, segons ha aclarit el conseller de Salut.

Aquesta alerta arriba després del brot de listeriosi provocat per l'empresa Magrudis en distribuir carn metxa contaminada amb l'esmentada bacteri, que ha sumat més de 200 afectats a Andalusia, ha causat fins ara la mort de tres persones i 6 avortaments d'embarassades, cinc d'elles a Andalusia i el restant a Madrid.