Per part seva, el president de la Cambra dels Comuns, John Bercow, va anunciar que abandonarà el càrrec hores abans que es fes efectiva la suspensió del Parlament. Bercow va confirmar que dimitiria immediatament si prosperava la moció per avançar les eleccions promoguda pel primer ministre. Si finalment no hi havia comicis, va dir que continuaria en el càrrec fins al 31 d'octubre, data del Brexit.

Bercow ha adquirit una especial rellevància en el procés del Brexit en haver facilitat en diverses ocasions que es desafiessin les convencions parlamentàries per proposar lleis que anaven en contra dels interessos del Govern. La setmana passada va permetre que diputats laboristes i conservadors presentessin una legislació dissenyada per bloquejar una sortida sense acord de la UE, una llei que va entrar ahir en vigor després que la reina Isabel II la sancionés.

Per part seva, el líder laborista britànic, Jeremy Corbyn, va qualificar de «vergonyosa» la suspensió del Parlament i va acusar el primer ministre de voler evitar les preguntes dels diputats.

Paral·lelament, Johnson va confiar a arribar a un acord per a la sortida del Regne Unit de la UE abans del 31 d'octubre, però va admetre davant el seu homòleg irlandès, Leo Varadkar, que no aconseguir-ho seria un «fracàs polític» de Londres i Dublín. Johnson va viatjar a Dublín per reunir-se amb el primer ministre irlandès en un intent per resoldre el gran obstacle per al Brexit: la salvaguarda irlandesa.