El Parlament britànic reobrirà avui les seves portes després que el Tribunal Suprem del Regne Unit, màxima instància judicial del país, anul·lés el tancament de cinc setmanes que va ordenar el primer ministre, el conservador Boris Johnson. Onze magistrats del Suprem, presidit per Brenda Hale, van dictaminar per unanimitat que la suspensió de les dues cambres legislatives que es va iniciar el 9 de setembre, i estava prevista fins al 14 d'octubre, va ser «nul·la i sense efecte».

La decisió va donar la raó a l'empresària Gina Miller i al grup de parlamentaris escocesos que al·legaven que Johnson intentava silenciar al poder legislatiu a la recta final del procés del Brexit. Els jutges van resoldre que «la decisió d'aconsellar a la reina Isabel II que prorrogués el Parlament va ser il·legal».

Per part seva, el líder del Partit Laborista britànic, Jeremy Corbyn, va demanar la dimissió de Johnson i va reclamar celebrar eleccions generals «tan aviat» com quedi descartat un Brexit dur el 31 d'octubre. Corbyn va avançar el seu discurs davant el congrés anual de la seva formació a Brighton (sud d'Anglaterra) per tal de participar avui en la represa del Parlament. El líder de l'oposició va aprofitar la seva intervenció per posicionar-se com a futur primer ministre.