El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, va prometre actualitzar les pensions amb l'IPC real al desembre durant la presentació de l'avanç dels compromisos electorals del PSOE per al 10-N, on va advertir que el multipartidisme «no serveix» si no hi ha un Govern estable i la «multiplicació de sigles» tampoc beneficia si no hi ha un projecte de país. Sánchez va presentar un avanç del programa amb què el PSOE concorre el 10-N amb 35 compromisos socials, en un acte en el qual va estar acompanyat per la major part de la seva Executiva Federal i ministres del seu gabinet.

En la seva intervenció, Sánchez va posar en valor que el PSOE té «programes i equip» amb els quals pot fer front a tots els reptes i al refredament de l'economia. I entre aquests reptes, el cap de l'Executiu en funcions va destacar el compromís dels socialistes amb la sostenibilitat de les pensions: «Les protegirem», i també va apostar per l'ocupació, tot assegurant que els socialistes acabaran amb els «aspectes més lesius» de la reforma laboral del PP perquè «la contractació indefinida sigui la norma i no l'excepció».

També va insistir en un ingrés mínim per a les llars més vulnerables, una oferta d'habitatge de lloguer segur, l'eliminació progressiva dels copagaments del sistema públic de salut, la regulació de l'eutanàsia i la igualtat d'oportunitats. Sánchez també va parlar de «justícia fiscal» i es va comprometre a promoure la fiscalitat mediambiental, combatre el frau i reduir el dèficit i el deute públic.

Per part seva, el president de Ciutadans, Albert Rivera, va instar el líder del PP, Pablo Casado, i Pedro Sánchez a aclarir quina postura adoptaran després de les properes eleccions en el cas que estiguin a l'oposició, si donaran suport a qui governi o «bloquejaran». Rivera va assenyalar que si Cs guanya els comicis del 10 de novembre, liderarà «un Govern que dialogui amb l'oposició». I «si el PSOE governa i nosaltres estem a l'oposició, jo em comprometo a remar en la mateixa direcció en aquests deu assumptes d'Estat», va assegurar en referència al decàleg que va presentar en un acte electoral el passat dissabte.

«És un compromís ferm, clar i nítid abans d'anar a votar i m'agradaria escoltar Sánchez, en comptes de criticar els que proposem acords o consensos, parlar d'aquells punts que ens uneixen. I a Casado m'agradaria també sumar-lo i que s'unís, no simplement pensar en les coalicions o en les marques», va manifestar el líder de Cs.

Cs proposa «treballar junts»

Rivera considera que el que volen saber els espanyols a la campanya electoral no és només qui guanyarà a les urnes, sinó què farà cada partit després. A més, va deixar clar que l'objectiu del «gran acord nacional» que planteja Cs no és repartir-se els llocs a l'Executiu, sinó que Govern i oposició treballin junts per «desbloquejar el país i fer reformes».

Paral·lelament, el PP portarà per a les eleccions del 10-N el lema «Per tot el que ens uneix», en el qual vol que sigui un «crit d'esperança i d'unió» per aglutinar els votants al voltant del seu líder, Pablo Casado, com a «única alternativa» per desbloquejar el país i davant de la «polarització» del PSOE.

Així ho va anunciar el secretari general del partit i director de campanya, Teodoro García Egea, durant la presentació de la campanya a la seu del partit a Madrid, en què va descartar la possibilitat d'un gran acord amb els socialistes després de les properes eleccions. Els populars surten «a guanyar», va afirmar García Egea, i només si ho aconsegueixen es plantejarien arribar a un acord amb els socialistes perquè governi el PP, però en cap cas estan disposats a facilitar una investidura del candidat socialista. Per a aquesta campanya el PP aposta per un to més moderat que en el 28-A i per posar en valor la gestió del partit quan governava.