Un total de 14 agents de policia estatal van morir en l'atac perpetrat pel càrtel Jalisco Nueva Generación al municipi d'Aguililla, a l'occidental estat mexicà de Michoacán. La Secretaria de Seguretat i Protecció Ciutadana (SSPC) va condemnar «l'atac en què van morir 14 agents policials a Aguililla, Michoacán», tot assegurant que estan «en comunicació» amb les autoritats estatals. «Hem posat a disposició del Govern de l'Estat tots els nostres recursos humans i tecnològics per trobar els agressors i portar-los davant la justícia», va assegurar la SSPC, dirigida per Alfonso Durazo.

L'atac va ser perpetrat i reivindicat pel càrtel Jalisco Nueva Generación, un dels més poderosos del país i que té especial control d'aquesta regió. Addicionalment a la mort d'aquests policies estatals es va informar de la crema de patrulles, i a més van requisar armament a les forces de seguretat.

Michoacán és la terra de Nemesio Oseguera Cervantes, àlies el Mencho, líder d'aquest cartell. El càrtel Jalisco Nueva Generación és considerat per les autoritats mexicanes com la més gran organització criminal del país per sobre del càrtel de Sinaloa, molt debilitat després de la caiguda del seu líder, Joaquín El Chapo Guzmán.

Segons les dades més recents del Secretariat Executiu de Seguretat Pública, de gener a agost de 2019 Mèxic ha registrat 23.063 assassinats. A Michoacán es van registrar 1.192 homicidis dolosos en els primers vuit mesos, i només 202 d'ells van ser a l'agost.