Un testimoni català de l'atemptat d'ahir a Londres, on un terrorista va matar a ganivetades a dues persones abans de ser abatut, ha assegurat que primer va creure que es tractava d'una baralla i que quan va veure la policia disparar va tenir por de pensar que la cosa "anava de debò" i que podia portar una bomba.

En declaracions a l'emissora RAC1 des de Londres, on seguirà fent turisme fins dilluns, Quim Mora ha relatat aquest dissabte com va veure ahir l'atac des de prop: "Pensàvem que era una baralla. Ràpidament vaig veure un ganivet i que els que intentaven reduir a l'possible terrorista estaven molt nerviosos i amb ganes d'anar-se'n".

Segons el testimoni català, la Policia va intervenir amb molta cautela: "Comencen a treure a la gent i efectuen tres trets. I això sí que em produeix por perquè penso 'això va de debò' i interpreto que pot portar una bomba".

En l'entrevista, Quim Mora ha assenyalat que els primers trets que va rebre el terrorista prop de el pont de Londres no van acabar amb la seva vida, davant del que va constrènyer a la seva família a què abandonés el lloc.

"L'atacant es reincorpora i s'asseu. Llavors és quan hi ha una segona onada de trets, que aquests sí que ho rematen", ha precisat.

La Policia de Londres ha identificat aquesta matinada a el jove de 28 anys Usman Khan com l'autor de l'atac terrorista perpetrat ahir a prop de el pont de Londres, que va donar mort amb un ganivet a dues vianants i va ferir a altres tres.

L'assaltant era conegut per les autoritats i havia estat condemnat el 2012 per actes terroristes, encara que va sortir de la presó amb permís al desembre de 2018.

Els investigadors registren aquest dissabte el seu habitatge a Staffordshire (nord d'Anglaterra).

Khan era un dels nou membres d'una cèl·lula inspirada en el grup terrorista Al Qaida que va ser detectada pels serveis d'intel·ligència britànics.