L'ONG espanyola Open Arms ha rescatat avui un total de 118 immigrants, entre homes, dones -algunes embarassades- i nens en dues operacions diferents en aigües de la Mediterrània Central. L'última operació s'ha produït aquesta tarda, amb el rescat de 74 persones en una pastera en "estat de pànic total", entre elles dones embarassades i nadons, ha informat l'organització a Twitter.

En el moment del rescat dos immigrants s'han llançat a l'aigua, però han estat recuperats, i mentre el vaixell d'Open Arms era vigilat de prop per una patrullera líbia "en actitud amenaçant". Prèviament Open Arms havia rescatat 44 immigrants més al Mediterrani central quan viatjaven en una petita barcassa de fusta i es trobaven en estat d'hipotèrmia. L'ONG ha explicat que feia dos dies que estaven abandonats al mar a la deriva, sense gasolina i amb una via d'aigua. El vaixell humanitari havia arribat avui a la zona després de salpar aquest dijous de Siracusa, a l'illa de Sicília,

Aquest rescat se suma a les 119 persones que ha rescatat el vaixell de l'ONG alemanya Sea Watch les últimes 24 hores i que ara esperen un port a Malta o Itàlia. El Sea Watch 3 va localitzar l'última embarcació amb 42 persones a bord a les 4 de la matinada a la zona de rescat de Malta i va denunciar que les autoritats d'aquest país havien rebutjat intervenir. Algunes hores abans, el mateix vaixell va rescatar 17 persones que anaven en una petita barca de fusta a la deriva i que pertanyien a una mateixa família, entre elles 8 nens, que escapaven de Líbia.

Aquest dijous, havien rescatat també 60 persones que viatjaven en una altra embarcació a la deriva quan es trobava a 24 milles de les costes líbies, després d'haver estat localitzades per l'avioneta de rescat humanitari Moonbird. Amb el vaixell Sea Watch 3 al màxim de la seva capacitat, l'Open Arms és ara l'únic vaixell humanitari en aigües internacionals del Mediterrani Central. "Tants casos de barques en perill les últimes hores i la bona mar fan del Mediterrani Central un escenari d'alt risc", han explicat a Twitter.