El ministre d'Interior alemany, Horst Seehofer, va prohibir i va dissoldre el grup neonazi «Combat 18», organització activa des dels 90 i amb la qual es vincula el presumpte autor de l'assassinat d'un polític. L'ordre de prohibició es va comunicar després dels escorcolls realitzats en paral·lel a sis estats federats de l'est i l'oest del país. Entre els escorcolls realitzats hi ha el domicili del líder del grup, Stanley Röske, fitxat com a radical extremadament violent i que presumptament dirigeix entrenaments de neonazis a la República Txeca.

Durant l'operatiu a Brandenburg, Hesse, Mecklenburg-Pomerània Occidental, Renània de Nord-Westfàlia, Renània-Palatinat i Turíngia, en què van participar 210 agents, es van decomissar telèfons mòbils, ordinadors portàtils, suports de dades i d'àudio, armes, roba, parafernàlia nazi i propaganda. «La prohibició és un clar missatge que l'extremisme de dretes i l'antisemitisme no tenen espai a la nostra societat», va explicar Seehofer.

Els assassinats de nou immigrants i una policia pel grup terrorista Clandestinitat Nacionalsocialista (NSU) entre 2000 i 2009, el «repugnant homicidi» del polític local Walter Lübcke i l'atac antisemita a Halle l'any passat han mostrat «de la forma més brutal» que la ultradreta i l'antisemitisme són «una amenaça considerable» per a la societat liberal, va apuntar el ministre. Walter Lübcke estava amenaçat per la ultradreta per la seva ferma defensa de l'acollida de refugiats.