La Junta Electoral Central (JEC) va acordar imposar una sanció al president del Govern, Pedro Sánchez, de 500 euros i a l'exportaveu i actual ministra, Isabel Celaá, de 2.200 per l'ús «electoralista» que van donar al Palau de la Moncloa abans de la campanya electoral del 10-N.

La decisió relativa a Pedro Sánchez estableix una quantia de sanció inferior a la proposta final que va traslladar a la Junta l'instructor de l'expedient, el magistrat Eduardo de Porres. La seva proposta estipulava una sanció de 2.800 euros per incompliment de l'article 50.2 de la Llei Orgànica de Règim Electoral General (Loreg). Aquest precepte no permet que en època electoral els poders públics facin servir mitjans institucionals per a la promoció dels seus èxits. Aquesta proposta recordava, d'una banda, que «l'escenografia» visible a l'entrevista que va emetre La Sexta a finals d'octubre delatava sense cap dubte que s'estava celebrant a la seu de la Presidència de Govern.

Tenia en compte, d'altra banda, que el web de la pròpia Moncloa va reproduir íntegrament el contingut de l'entrevista quan va acabar. A més, Sánchez, quan va comparèixer a La Sexta, no era només el candidat socialista a les eleccions del 10 de novembre, sinó a més president de Govern en funcions.

La Loreg estableix que les autoritats públiques que infringeixin la norma podran ser sancionades amb quantitats entre els 300 i els 3.000 euros. Els tretze integrants de la Junta -vuit magistrats i cinc vocals- van mantenir un debat «intens», segons fonts de l'esmentat òrgan. De fet, sis vocals van anunciar que interposaran un vot particular perquè consideren que el que procedia era l'arxiu.