L'Istituto Statale Italià Compresivo (ISICB) de Barcelona ha demanat als alumnes que la setmana passada van anar a localitats del nord d'Itàlia on s'ha detectat el coronavirus que no vagin a classe com a mesura preventiva.

L'ISICB comprèn les escoles d'infantil i primària Maria Montessori i les de secundària i liceu científic Edoardo Amaldi, en les quals la setmana passada es van suspendre les lliçons perquè es va dur a terme la Setmana Blanca, de manera que moltes famílies, professors i personal van aprofitar per viatjar a Itàlia.

En un comunicat publicat a la web, el director de les escoles, Carlo Prandini, ha recomanat a les famílies que van anar al nord d'Itàlia "no enviar els seus fills a l'escola durant un període mínim d'una setmana, a l'espera de noves disposicions".

"En cas que es produeixin símptomes, fins i tot d'una entitat lleu, cal sotmetre's a una visita, informant el personal sanitari que provenen d'àrees en risc, perquè es puguin realitzar investigacions adequades amb fins de precaució", ha precisat Prandini, que ha estès la mesura al personal que pugui estar en les mateixes condicions.

El director ha demanat a tota la comunitat educativa que "s'eviti l'alarmisme injustificat i que s'adhereixin a les simples normes d'higiene proposades per les autoritats sanitàries locals".

Les escoles italianes a Barcelona estan obertes i no s'han suspès les classes, de manera que el director de l'ISICB ha recomanat als professors que utilitzin les eines disponibles per permetre que els estudiants que puguin absentar-se segueixin a distància les classes i, en la mesura del possible, les activitats docents.

En una entrevista a RAC1, el secretari de Salut Pública de la Generalitat, Joan Guix, ha considerat "excessiva, amb la informació que tenim ara", la recomanació que ha fet l'ISICB de no anar a classe als alumnes que han anat a localitats italianes afectades pel coronavirus.

"Si han estat a Nàpols, Sicília o Sardenya no passa res. Tenen les mateixes possibilitats que si han anat a l'Índia", ha assegurat Guix.